Toolkit

Het digitale platform met communicatiematerialen voor de promotie van MobielSchadeMelden.nl. Het doel is elke verkeersdeelnemer, elk ongeval altijd laten melden. Klik hier voor meer informatie over de communicatiestrategie. De materialen, ook in aangepaste vorm, dienen enkel gebruikt te worden ter promotie van MobielSchadeMelden.nl.

Welkom op de Toolkit van MobielSchadeMelden.nl! Op deze pagina is een overzicht te zien van alle beschikbare communicatietools, ontworpen om MobielSchadeMelden.nl (MSM) zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen bij alle verkeersdeelnemers. Vrijwel al het beeldmateriaal is op maat te maken, gericht op uw doelgroep. Mocht u speciale wensen hebben dan kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier.

Deel uw inzet met ons! Graag nemen wij uw communicatie uitingen over MobielSchadeMelden.nl op in onze monitor, zodat het zichtbaar is voor iedereen. We vragen u daarom om dit aan ons door te geven.

Om het vinden van de juiste tools eenvoudiger te maken kunt u gebruik maken van de volgende communicatielijnen:

Instructievideo MobielSchadeMelden.nl
Een 100 seconden durende instructievideo met uitleg over de werking van de app. Twee video’s speciaal gemaakt voor de provincie Fryslân en Zeeland met voorafgaand hun logo. De video’s zijn los te plaatsen op websites of in digitale nieuwsbrieven. Ook kan worden doorgelinkt via een afbeelding of digitale banner (ook beschikbaar in deze Toolkit) naar de video. De video kan relatief eenvoudig voor specifieke doelgroepen worden aangepast.
Foto's ongevalssituaties
Hierin is een aantal voorbeeld ongevalssituaties afgebeeld waarvan een melding via MSM kan worden gemaakt. Per type ongeval zijn verschillende scenes weergegeven. Eén scene van het ongeval zelf, een scene waarbij de app wordt ingevuld en enkele voorbeelden met het oude Europees schadeformulier. Foto’s zijn te gebruiken ter ondersteuning van bijvoorbeeld artikelen of presentaties. Met name het melden van ongevallen met alleen fietsers is nieuw en vraagt extra aandacht.
Brochures en flyers
Diverse brochures en flyers zijn beschikbaar. Van algemeen informatief over het STAR-initiatief tot bewustwording onder de eindgebruikers van MSM. De bestemde doelgroep is opgenomen in de titel. Flyers zijn geschikt om te verspreiden tijdens beurzen, bij gemeentelijke informatiebalies en/of evenementen. De brochures zijn informatief en kunnen bijvoorbeeld bij opleidingen worden meegegeven.

Publicaties

NU.nl

28 Oktober 2017
Voetgangers en fietsers vaker betrokken bij ongelukken in wintertijd
Openen

RTL Nieuws

28 Oktober 2017
Voetgangers vaakst slachtoffer ongeluk in donkere novembermaand
Openen

AD

28 Oktober 2017
Voetgangers ‘s winters veel vaker aangereden: draag reflecterende kleding
Openen

RTL Nieuws

21 September 2017
Nederland krijgt aantal verkeersdoden maar niet omlaag: 12 slachtoffers per week
Openen

RTL Nieuws

21 September 2017
Zoveel verkeersdoden vielen er bij jou in de buurt
Openen

AD

21 September 2017
Meer doden in verkeer door e-bike
Openen
Bekijk alle publicaties