Toolkit

Het digitale platform met communicatiematerialen voor de promotie van MobielSchadeMelden.nl. Het doel is elke verkeersdeelnemer, elk ongeval altijd laten melden. Klik hier voor meer informatie over de communicatiestrategie. De materialen, ook in aangepaste vorm, dienen enkel gebruikt te worden ter promotie van MobielSchadeMelden.nl.

Welkom op de Toolkit van MobielSchadeMelden.nl! Op deze pagina is een overzicht te zien van alle beschikbare communicatietools, ontworpen om MobielSchadeMelden.nl (MSM) zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen bij alle verkeersdeelnemers. Vrijwel al het beeldmateriaal is op maat te maken, gericht op uw doelgroep. Mocht u speciale wensen hebben dan kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier.

Deel uw inzet met ons! Graag nemen wij uw communicatie uitingen over MobielSchadeMelden.nl op in onze monitor, zodat het zichtbaar is voor iedereen. We vragen u daarom om dit aan ons door te geven.

Om het vinden van de juiste tools eenvoudiger te maken kunt u gebruik maken van de volgende communicatielijnen:

Instructievideo MobielSchadeMelden.nl
Een 100 seconden durende instructievideo met uitleg over de werking van de app. Twee video’s speciaal gemaakt voor de provincie Fryslân en Zeeland met voorafgaand hun logo. De video’s zijn los te plaatsen op websites of in digitale nieuwsbrieven. Ook kan worden doorgelinkt via een afbeelding of digitale banner (ook beschikbaar in deze Toolkit) naar de video. De video kan relatief eenvoudig voor specifieke doelgroepen worden aangepast.
Achtergrond informatie
Diverse teksten die kunnen worden gebruikt voor uw communicatie. Het betreft een tekst waarvan een deel of geheel gebruikt kan worden voor in een vakblad, ledenblad, huis aan huisblad of voor op de website. De STAR SafetyDeal bevat een overzicht van alle gebonden stakeholders en de beloftes die zijn gemaakt om aandacht te geven aan MobielSchadeMelden.nl. De teksten en zijn naar eigen hand en/of doelgroep aan te passen en goed toe te passen in combinatie met de foto’s en voorbeelden van beeldtaal en screenshots van de app.
Foto's ongevalssituaties
Hierin is een aantal voorbeeld ongevalssituaties afgebeeld waarvan een melding via MSM kan worden gemaakt. Per type ongeval zijn verschillende scenes weergegeven. Eén scene van het ongeval zelf, een scene waarbij de app wordt ingevuld en enkele voorbeelden met het oude Europees schadeformulier. Foto’s zijn te gebruiken ter ondersteuning van bijvoorbeeld artikelen of presentaties. Met name het melden van ongevallen met alleen fietsers is nieuw en vraagt extra aandacht.
Brochures en flyers
Diverse brochures en flyers zijn beschikbaar. Van algemeen informatief over het STAR-initiatief tot bewustwording onder de eindgebruikers van MSM. De bestemde doelgroep is opgenomen in de titel. Flyers zijn geschikt om te verspreiden tijdens beurzen, bij gemeentelijke informatiebalies en/of evenementen. De brochures zijn informatief en kunnen bijvoorbeeld bij opleidingen worden meegegeven.

Publicaties

Autobahn

21 December 2017
Schrikbarende stijging drankongevallen rond feestdagen
Openen

Brabants Dagblad

21 December 2017
Meer drankongevallen rond de feestdagen
Openen

Telegraaf

21 December 2017
Rond feestdagen meer ongelukken door alcohol
Openen

RTL Nieuws

21 December 2017
Bijna 30 procent meer ongelukken door drankrijders tijdens oud en nieuwBijna 30 procent meer ongelukken door drankrijders tijdens oud en nieuw
Openen

AD

21 December 2017
Piek in drankongevallen rond de feestdagen
Openen

Parool

21 December 2017
Meer ongelukken door alcohol rond feestdagen
Openen
Bekijk alle publicaties